حکیم جاودانه قرون
روز بزرگداشت ابوعلی سینا گرامی باد
پيامبر صل الله عليه وآله :العِلمُ عِلمانِ : عِلمُ الأديانِ و عِلمُ الأبدانِ علم دو گونه است : علم دين و علم بدن (پزشكي)
كنزالفوائد ، ج ۱ ، ص ۱۰۷ .پيامبرصلي الله عليه وآله :مَنْ تَطَبَّبَ فَهُوَ لايُعلَمُ مِنهُ طِبٌّ قَبلَ ذلِكَ فَهُوَ ضامِنٌ كسي كه بدون پيشينه پزشكي طبابت كند ، ضامن است
ميزان الحكمه ، ح ۱۱۱۴۷ .امام عليه السلام:مَن تَطَبَّبَ فَلْيَتَّقِ اللَّهَ وَ لْيَنصَحْ وَليَجتَهِدْهر كه طبابت ميكند بايد از خدا بترسد و خيرخواه باشد و سعي خود را به كاربرد
دعائم الاسلام ، ج ۲ ، ص ۱۴۴ .امام صادق عليه السلام :لايَستَغنِي أهلُ كُلِّ بَلَدٍ عَن . . . طَبيبٍ بَصيرٍ ثِقَةٍ مردم هيچ شهري از پزشكِ بصيرِ مورد اعتماد بي نياز نيستند
روز بزرگداشت ابوعلی سینا
حکیم جاودانه قرون
تاریخ، چونان دفتر قطور سپیدی است که قلم به دست بشر داده اند تا این دفتر را به نقشی و به حرفی ماندگار، پر کند.
کسی می آید و قلم به دست می گیرد؛ اما نمی داند چه بنویسد، از کجا بنویسد. قلم را زمین می اندازد و می گذرد… . از آن طرف، کسی هم می آید پر از حرف های نگفته، رازهای سر به مهر، دردهای پنهان و آشکار… . قلم را برمی دارد و می نویسد و می نویسد و می نویسد!
این است رمز جاودانگی کسانی چون حکیم ابوعلی سینا
کشف حقایق، گام اول حیات
شهر بلخ در سوم صفر سال 370 قمری، صدای گریه کودکی را شنید که قرار بود دنیا را روی سر انگشتان کوچکش بگرداند. از خردسالی، از همان هنگام که آموخت زمین می تواند استواری گام های او را تحمل کند و برایش به هر سوی، راه جدیدی را بگشاید، به فراگیری علوم پرداخت؛ موسیقی، هندسه و جبر، عرفان، فلسفه، طب و… . هر رشته علمی را که با آن آشنا می شد، به کمال، در یادگیری و فهم آن، تلاش می کرد و لحظه ای از کشف شهود جدید فروگذار نمی کرد.
ابوعلی خردسال، بالید، بزرگ شد و قد کشید. دنیا را دید که چگونه در خاموشی خفته است…. .
ایمان به خدا، حلال مسائل…
مسائل، گاه سخت می شدند؛ پیچیده تر از آنکه به نظر برسد راه حلی برایشان هست. دیگران می گفتند: این یکی دیگر معلوم است که لاینحل است. نمی توان به جواب رسید. گویی سؤالش به آدمی می خندد؛ آن قدر که مسخره است… .
بوعلی سینا نگاهی که نشان از شب نخوابیدنش برای یافتن پاسخ مناسب سؤال بود، به صورت مسئله می انداخت. جزواتش را کنار می نهاد، وضویی از سر اخلاص می گرفت و راهی مسجد می شد. و در راه می شنید که مردم از پشت سرش طعنه می زنند: برو شاید پاسخ سؤال بر تو وحی شود… و می خندیدند. ابوعلی، سلام نماز را که می داد، خودش را در بحر تفکر می انداخت، غوطه ور و سرگردان.
شمع پرفروغ ابدیت، در شب های تاریک جهل بشر…
برای بزرگ مردی چون ابوعلی سینا، خیلی زود بود که در 58 سالگی به ابدیت بپیوندد. بوعلی سینا رفت؛ اما کتاب های گران قدری چون «اشارات»، «شفا»، «حکمت عرشیه»، «قضاو قدر»، «لغة العرب»، «قانون» و… همگی، اشاره ای است که فصلی از کتاب تاریخ که بوعلی سینا، نویسنده آن بود، هنوز ادامه دارد. یادش سبز!